Web-app

De applicatie toont een overzicht van diverse monumenten in de gemeente Montfoort en biedt een real-time GPS looproute naar locaties.

In opdracht van de Gemeente Montfoort & De Reclame Helden ontwikkeld DM Interactive een web applicatie waarmee een interactieve stadswandeling door de gemeente kan worden gemaakt.

De applicatie biedt een overzicht van diverse locaties / monumenten in de gemeente. Vanuit de web-app is er de mogelijkheid om op basis van real-time locatie bepaling een route naar deze locaties te lopen. Per locatie worden er details getoond en op verschillende tekstuele en visuele manieren gepresenteerd.

Mobile first

De web-applicatie zal in de meeste gevallen op een buiten locatie worden geopend. Het is hierom van groot belang dat de focus van het design en de gebruiksvriendelijkheid van de applicatie op mobiele apparaten ligt. DM Interactive zorgt ervoor dat de applicatie goed benaderbaar is via touchscreens. We denken hierbij na over de leesbaarheid van teksten op een mobiel apparaat en zorgen ervoor dat buttons en locatie’s gemakkelijk aan te klikken zijn.

Snelheid en gemak

Omdat de web-applicatie veelal bezocht gaat worden via mobiele apparaten die middels het 3G of 4G netwerk connectie hebben met het internet, is het van groot belang dat de applicatie “licht-gewicht” is en snel laad. DM Interactive heeft tijdens het ontwikkelen van de applicatie rekening gehouden met deze systeem eis. Hierbij wordt ook de inhoud (content) van de applicatie worden geoptimaliseerd.

Simpel beheersysteem

Om de web-app succesvol te maken is het gemakkelijk beheren van content van groot belang. DM Interactive zet hiervoor ons gebruiksvriendelijke beheersysteem in waarmee nieuwe locaties, teksten, audio en afbeeldingen gemakkelijk kunnen worden geplaatst.