AR .. Een blik op onze toekomst

Voor een digitaal bureau als DM Interactive is het belangrijk om continu bezig te zijn met vernieuwing en verbetering. We hebben veel aandacht voor onze bestaande producten maar kijken ook naar wat er ons in de toekomst te wachten staat. Een techniek waar we bijzonder blij van worden is Augmented Reality.. is dit waar onze toekomst ligt?

 

Augmented Reality (AR) voegt een digitale laag aan informatie toe aan de werkelijkheid. In het Nederlands betekent ‘augmented reality’ letterlijk: verrijkte werkelijkheid. Het is dus een combinatie van de realiteit met een virtuele toevoeging. Dit creëert enorme kansen voor merken die een product of dienst op innovatieve wijze willen communiceren naar de gewenste doelgroep.

Met de komst van nieuwe besturingssystemen voor iOS, Android en Windows zijn smartphones en tablets geschikt om Augmented Reality te ervaren. Hierdoor bereikt Augmented Reality content op een eenvoudige manier een groot publiek.

 


Goede hardware is cruciaal

Voorlopig blijft de ontwikkeling van dagelijks toepasbare hardware zoals slimme brillen of glas met daarin een scherm nog achter of is de aanschafprijs nog erg hoog.. maar niet getreurd, de verwachting is dat de ontwikkeling van deze hardware de komende jaren een vlucht neemt.

 

De toekomst van interactief design

Wij geloven in een succesvolle toekomst met betaalbare hardware en zullen ons in de komende jaren steeds vaker bezig houden met Augmented Reality. Onze digitale dienstverlening zal met AR nog interactiever worden... is dit waar onze toekomst ligt?

 

 

Ga terug naar het nieuwsoverzicht