De volgende stap in veilige en betrouwbare e-mailaflevering

De volgende stap in veilige en betrouwbare e-mailaflevering

Je maakt als website beheerder vast wel eens gebruik van de formulier module binnen ons website beheersysteem (CMS). Klanten kunnen via formulieren gemakkelijk contact opnemen of een offerte aanvragen. We zien echter steeds vaker dat e-mail vanuit een website niet altijd aankomt of wordt gezien als spam.

Welke problemen komen we tegen

  • De mail die je website verstuurt komt in een spamfilter terecht.
  • Je website kan geen mail versturen.
  • De mail vanaf je website heeft een ‘gek’ verzendadres.
  • Je hebt het idee dat de website soms wel iets verstuurt en de andere keer niet.

Waarom komt de mail niet goed aan?

De bron van dit probleem ligt voornamelijk in de toename van spam. Mailservers hebben hierdoor betere spamfilters ontwikkeld en laten mails die niet van andere ‘echte’ mailservers afkomen, niet zomaar door.

Email vanaf je eigen domein is een must

Om e-mail betrouwbaar en goed over te laten komen is het van belang dat een email van je website wordt verstuurd via je eigen domein. Helaas is dit vaak makkelijker gezegd dan gedaan. 

Zo is de configuratie van Office 356 e-mail lastig in te stellen voor het gebruik op websites en lopen we vaak tegen de restricties van e-mailservers van klanten aan. Mede daarom zetten wij nog maar al te vaak een eigen mailoplossing in om email toch via de website te versturen. Helaas steeds vaker met wisselende resultaten.

Het is dus de hoogste tijd voor verbetering.

DM Interactive biedt met het gebruik van SendGrid een oplossing. Het is een externe maildienst die je kunt koppelen aan je website én je eigen domein zodat deze niet meer mailt met de webserver zelf, maar met de veilige en betrouwbare mailserver van SendGrid.