Een online product configurator

Een online product configurator

In een wereld met een groeiende digitale mindset is het uitbreiden van de online serviceverlening een must. Of je je klanten nu net dat stukje extra service wilt bieden door hen de mogelijkheid te geven hun eigen product te configureren, of je op zoekt bent naar een manier om de werkdruk van je werknemers te verlagen.

Daar komt bij dat sinds de corona pandemie het online faciliteren van transacties en interacties nog belangrijker is geworden. Een online product configurator biedt daarin de oplossing.


Online product configurator

De opzet van een product configurator verschilt per bedrijf en vraagt vaak om een maatwerk oplossing. Dit kan variëren van een configurator waarin een kleur of type aan te passen is, tot het compleet samenstellen van producten. De toepassing van een product configurator is echter voor ieder bedrijf hetzelfde: een stukje ontzorging van medewerkers en klanten de mogelijkheid bieden om een product te personaliseren en optioneel direct online af te rekenen.

Sneller, efficiënter en overzichtelijker

Bij zowel de consument als de zakelijke klant groeit de behoefte om producten te personaliseren en snel inzichtelijk te krijgen wat een product kost. Waar het maken van een offerte voor bedrijven vaak veel tijd kost, kan men via een online configurator direct een goed beeld krijgen van de investering en is de kans op foutmarge en teleurstelling achteraf stukken kleiner.

Zorgt voor persoonlijke service

Een product configurator kan dus een stap in de goede richting zijn om efficiënter te werken. Desalniettemin geloven we altijd in een stukje persoonlijke service en advies. Wij adviseren onze klanten dan ook om binnen hun online serviceverlening rekening te houden met support en ondersteuning van klanten. Bespaar op arbeid en tijd, investeer in service!


DM Interactive ontwikkelt een product configurator op maat

Ons doel is duidelijk: wij zorgen er voor dat de software die wij ontwikkelen aansluit bij wat je voor ogen hebt en gebruiksvriendelijk is voor je klanten.

Nieuwsgierig of ook jouw bedrijf de online transitie kan maken? Neem contact met ons op!