Overstappen van PHP 5.6 naar PHP 7.1

PHP is een scripttaal, die bedoeld is om dynamische web omgevingen te creëren, het wordt onder andere gebruikt voor onze Content management systemen (CMS) zoals Smply en Evolved CMS. Meer dan 80% van de websites die actief zijn, zijn gebaseerd op PHP.

Ondersteuning PHP 5.6 stopt
De veiligheid van uw website is belangrijk voor DM Interactive. De ontwikkelaars van PHP 5.6 stoppen met het uitbrengen van updates voor deze versie. Daarom stopt binnenkort de ondersteuning voor PHP 5.6 binnen onze webservers. Dat betekent dat de beveiliging van je website veroudert en criminelen hem makkelijker kunnen hacken. Zo’n hack is niet alleen gevaarlijk voor jouw website, maar ook voor bezoekers van jouw website en ons webhosting-platform.

Wat gebeurt er als je niets doet?
Als je website draait op PHP 5.6 en we kunnen (of mogen) geen actie ondernemen, dan zal je website offline gaan. We kunnen voorstellen dat dit misschien wat vreemd overkomt. Maar we moeten dit doen omdat de veiligheidsrisico’s te groot zijn.

Voordelen PHP 7.1
Het grootste voordeel van PHP 7.1 is de snelheid. Je website zal merkbaar sneller laden wanneer je PHP 7.1 gebruikt. Hier zullen je bezoekers (en Google) erg blij mee zijn.

Hoe stap je over naar PHP 7.1?
Wij zullen voor de websites die binnen ons eigen hosting platform draaien gaan inventariseren of een update al direct uit te voeren is. Het kan zelfs zijn dat we je website afgelopen maanden al hebben ge-update naar de nieuwe versie.

Wat als een update binnen je website niet mogelijk is?
Het kan zijn dat de basis van je website niet geschikt is om over te stappen op php 7.1. Het platform waarop je website ontwikkeld is zal dan waarschijnlijk te oud zijn. In dat geval zullen we persoonlijk contact met je opnemen om te kijken naar de mogelijkheden.

Heb je een vraag over jouw website en of deze een update nodig heeft? Stuur ons een email!

Ga terug naar het nieuwsoverzicht