Verbeter je online vindbaarheid

Verbeter je online vindbaarheid

SEO (search engine optimisation) verbetert je positie in Google waardoor je meer leads via je website kunt genereren. SEO is dus een belangrijk onderdeel van elke online strategie.

Als website beheerder wil je natuurlijk graag beter gevonden worden in zoekmachines. Even Googlen brengt je echter al snel bij termen als meta-tags, URL-optimalisatie en HTML titels.

Binnen het DM Interactive CMS laten we je op een begrijpelijke manier kennis maken met website optimalisatie. We introduceren een nieuwe benadering van website beheer en optimalisatie. Er is geen technische know-how vereist bij het instellen, updaten en beheren van online optimalisatie.

Om direct goed van start te gaan met de optimalisatie van je website, hebben we hieronder een aantal handige tips en aandachtspunten benoemd.

(Liever je optimalisatie overlaten aan experts? Onze SEO specialisten bespreken samen met jou je bedrijfsmodel, werken een waterdicht zoekwoordonderzoek uit en starten op basis hiervan succesvolle campagnes.)

 

Tips voor de optimalisatie van jouw website

Content is leidend!

De inhoud van een website is en blijft erg belangrijk. Het valt op dat websites met veel content een betere positie krijgen in Google. Wat in de komende tijd gaat veranderen is dat zoekmachines meer en meer waarde gaan hechten aan E-A-T (Expertise – Authority – Trust). Lees meer over E-A-T

Als Google zich meer waarde hecht aan E-A-T, zal het plaatsen van correcte informatie steeds belangrijker worden. Het is dus niet meer genoeg om lange teksten te schrijven gevuld met keywords. Kwalitatieve teksten zorgen trouwens niet alleen voor een hogere ranking. Ze houden ook bezoekers op je website en zorgen voor meer conversies.

De snelheid van je website

De afgelopen jaren is de factor snelheid een belangrijk aspect voor de ranking hiervan geworden. De laadsnelheid wordt mede bepaald door de hoeveelheid grote content zoals afbeeldingen en video's. Let hier dus goed op als je de website gaat voorzien van content.  Ook de manier waarop de code is opgebouwd is van groot belang. We doen dit onder andere in de vorm van minification.

Minification is het verkleinen van de code. Hierbij worden onnodige delen uit bijvoorbeeld de CSS en JavaScript verwijderd. Denk aan witregels, overtollige opmaak of onderdelen in de code die niet meer worden gebruikt. Daarvoor worden de bestanden compacter en wordt de bestandsgrootte kleiner.

Mobiele websites

Voor Google is het belangrijk haar gebruikers een goede gebruikservaring te bieden. Voor mobiele gebruikers verkiest Google dus een mobielvriendelijke website boven een “gewone” en dit heeft dus invloed op de ranking. Wij ontwerpen onze websites al jaren zo dat deze ook mobiel optimaal werkt. 

Volgens Google is meer dan de helft van de bezoekers meer geneigd een aankoop te doen wanneer een site mobielvriendelijk is gebouwd.