BuildTopics - Interne communicatie via Whatsapp

BuildTopics - Interne communicatie via Whatsapp

Bereik en betrek je medewerkers op de werkvloer, thuis werkend, onderweg en op de bouwplaats. Gemakkelijk snel én meetbaar via BuildTopics.

Thuiswerken zat al langer in de lift, maar is tijdens de coronacrisis flink toegenomen. Waar het heel wat voordelen met zich meebrengt, gaat het ook gepaard met de nodige uitdagingen. Een goede interne communicatie speelt hierin een bepalende rol. Zelfs wanneer je medewerkers niet fysiek samen zijn, is het belangrijk om verbonden te blijven.

Veel HR managers gebruiken naast het intranet ook andere informatiemiddelen om medewerkers te informeren. Er wordt naast een bericht op het intranet bijvoorbeeld ook e-mail ingezet omdat ze er zeker van willen zijn dat hun boodschap wordt gelezen. Communiceren via apps zoals WhatsApp,Telegram of Microsoft Teams (voor interne communicatie) biedt hierin een uitkomst. Een bericht via een chat app voelt veel persoonlijker, bevat vaak korte en behapbare teksten en biedt een veel hogere open- en clickratio.

DM interactive lanceert met BuildTopics  een gemakkelijke manier om klanten en medewerkers te bereiken via messenger apps zoals WhatsApp of Telegram. De online tool biedt de mogelijkheid om een professioneel vormgegeven update te creëren, die vervolgens als kort bericht te delen is op een messenger app of social media. Het resultaat van een bericht is via de online versie van de bericht meetbaar gemaakt.

Interne communicatie met Microsoft Teams

Maak je al gebruik van een zakelijke chat app zoals Microsoft Teams? Deel dan jouw strak vormgegeven topics ook via Microsoft Teams en meet de conversie van je bericht.

Hoe werkt BuildTopics?

Een BuildTopics bericht bevat onderwerpen (topics) met foto’s, video, tekst, hyperlinks, en PDF bijlages die je via “drag and drop” gemakkelijk kunt opbouwen. Per topic schrijf je een korte samenvatting die vervolgens kan worden gedeeld via je smartphone op chat apps of social media. Er zijn geen ingewikkelde koppelingen of instellingen nodig.

Gebruikers van BuildTopics kunnen de applicatie gratis gebruiken. Binnen deze gratis versie is 1 bericht per maand op te stellen. Wil je meer uit je bericht halen door bijvoorbeeld onbeperkt te publiceren of een video en PDF toe te voegen, dan is zijn deze opties via BuildTopics Professional beschikbaar. Professional kost € 11,99 per maand.

Uiteraard worden de gebruikers ook gewezen op de do’s and don’ts voor het gebruik van messenger en chat apps. Het vragen van toestemming aan je klanten, medewerkers of leden is bijvoorbeeld belangrijk. Iedereen is vrij om BuildTopics in te zetten maar het is uiteraard aan te raden om je goed om je te verdiepen in de regels die jouw favoriete messenger heeft opgesteld.